keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Lumihiutaleita hiljalleen!

Muistoihin jiäpä joulu!

Meille on tuputtanu lunta! On jo yl puolenmetrii. Sitä on paljon puitten oksilla ja oksat ja jopa kuatuneet puut on sähkölinjoilla.
Jouluaattoa vastasena yönä sähköt ol katkenneet puolenyön jäläkeen ja tulivat takasin aattoaamuna.
Onneks kinkku ol leivinuunissa ja herättiin hyvvään kinkun tuoksuun. Iltapäivällä ol sitten pieniä katkoksii.
Tapanina viijen jäläkeen katkes sähköt ja tulivat iltapäivällä kolomen jäläkeen. Osa kylästä kärsi vielä pitemmistä katkoksista.
Ilomantsissa lunta on enemmän kuin seihtemänkymmentä senttii ja siellä savottoo sähkömiehille riittää! Sata ammattilaista on kuulemma selevittelemässä linjoja. Ja lissee on lunta luvassa!
Tännäänkin iltapäivällä ol kahen tunnin katkos.
Kyllä siäliks käyp ihan nää asentajat, kun joulu on männy töihen merkeissä. Tuulessa ja tuiskussa. Siellä on mehtäkonneet ja metsuritkin auttamassa. Ollaan onnellissii kun meillä tämä huolto toimii, vaikka siihen aikoo aina männöökin. Kaikille auramiehille ja maitoautokuskeillekkin mie kiitoksen annan!

Onneks on agrikaatti! Muatilalla iso pyörii traktorin perässä. Sillä suahaan koko tallous, ja navetat hyvin pyörimään. Ja meillä on bensa käyttönen. Hyvä kun on noita apuja keksitty!

Tältä päivältä. Nietokset on jo niin korkiit jotta Pekka sano, ettei hiän kohta jaksa hilata noita lumia tuonne kasan piälle. Kun tämä piha on ihe kolattu.
Pittää Ville pyytee siirtämään noita kasoja vähän etemmäks, niin tuas homma pelittää!




Vielä jouluseen kukkaan!
Miulle hyvin tärkiiks joulukukas on tullu emäntäkouluajoilta, hyödetty tulppaani. Meillä ol niin innostava puutarhaopettaja ja kaikki maholliset opit suatiin. Lämmöllä muistan häntä ja mukavoo kouluaikoo.
Nuorempana tein hyötöhomman ihe, nyt tilloon kukkakauppiaalta valamiin asetelman
Tänä vuonna kun kävin kukka tillausta tekemässä, kaupassa ol niin paljon asiakkaita jotta miulla ihan tulppaanit unohtu, muutaman päivän piästä se juohtu mieleen ja soitin Markulle, niimpä hiän sano,  jotta assii on hoijossa ja hiän on tilannu miulle kymmenen tulppuu vanhasta muistista!
Kovasti yllätyin kun lähetys tul, siinä olkii kolomekymmentä kaunista pientä tulppaanii. Kori on niin suur, oon pitäny sitä lattiilla!

Tämä kukkakauppias Markku ei ihe niitä hyötäny vaan hiän tilovaa ne muualta, ja sieltä ol laitettu näin suur miärä.
Pitkäaikasta illuu ei näistä oo, kuihtuut muutamaan päivään. Oon vieny viileempään yöks!

Nyt jännitetään suahaanko saunassa käyvä sähköjen kanssa, vai viritelläänkö kynttilät tai agrikaatti!

Hyvvee vuuvenvaihetta!
Kiitos kun kävit.




10 kommenttia:

  1. No jopas teillä onkin lunta tullut melkoisen paljon...niin meilläkin ja samoilla aatoksilla isäntä. Minua ei laske kolanvarteen ollenkaan. Maa on sula ja paksu hanki päällä, nyt meinaa tulla vesikelit. Hyvä, että teillä on tuo aggregaatti, sitä meillekin haaveilin, vaikka harvoin sähköt menee poikki kovin pitkäksi aikaa.

    Ihanat tulput sinulla! Oikein mukavaa loppuvuotta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on nyt runsaassti! Harvinaista tähän aikaan vuuvvesta. Tännään sato ihan silikkoo vettä ja se puhistel puita. Järvikin on veillä. Ei tule hyviä jiänkeliä, on monta kerrosta ja vettä välissä, pitäs olla kovat pakkaset ja niitä ei kaivata.
      Agrikaatilla pyöritetään kylymälaitteet ja kaasulla keitetään, pitkiin sähkökatkoksiin aikana.
      Tulppaanit ol ihania! Mukavoo vuodenvaihetta!

      Poista
  2. Onpahan lunta! Täällä etelässä on lähinnä vettä satanut, ja vuoroöinä sitten jäätynyt, liukasta on ollut.
    Onneksi teillä on aggregaatti, että pärjäätte katkostenkin aikana. Navetan systeemien toiminnasta pois meno olis varmaan tavallista kotitaloutta vakavampi juttu.
    Ihana yllätys nuo tulppaanit, niin kaunis kukkaloisto! Ja ihana kukkakauppias, kun muisti sinua ja tilasi ne valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tännään jo suojan puolelle män ja sai lumiukon tehtyy! Nuo liukkaat kelit on pahoja.
      Agrikaatit on hyviä olla, Karjatallouvessa ihan välttämätön. Onneks meijän kunnassa on kattava kunnallinen ves ja suahaan vettä pitkiinkin sähökatkosten aikana. Jos jostainsyystä pumppaamoon tulis vika, palokunta kulettas vettä karjatiloille. Nämä on isoja asioita ja äkkiä tulloo isot vahingot, jo ilimastointi navetassa pittää toimii!
      Ol kyllä yllätys tuo tulppaanien miärä! Ja ihana kukkakauppias, heitä on usseempi veljes puutarha alalla ja kaikki tuntoo miun mieltymykset!

      Poista
  3. No onpa siellä teillä todella paljon lunta. Ei ihme, että sähkökatkokset ovat riesana. Onneksi olette hyvin varautuneet sähkökatkoksiin. Aggregaatti on varmasti aivan välttämätön karjatilalla.
    Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinne sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on paljon lunta! Nyt on suojanpuolella ja vähän on laskenu lumenpinta. Tännään uamulla ol kuus tuntii sähköt pois. Mutta tuo yläkarjala on tos vaikeuksissa! Siellä ei vettäkään oo. Onneks eteläsuomii myöten sähkömiehet on tullu avuks. Ei tulis mittään karjatilalla jos ei ois arigaattii.
      Kiitos! Samoin siullekkin!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Harvinaista tähän aikaan vuuvvesta näin paljon lunta ja ei yhtään routoo. Puutarhassa on sienitautiloille hyvät mahollisuuvet lisääntyy ja levitä!

      Poista
  5. On kyllä hurjasti lunta, vaan on kaunistakin♥ Harmillisia nuo sähkökatkokset vaan onneksi on tosiaan noita apuvälineitä. Täällä jälkikasvu ihmetellee joka kerta kun sähköt on poikki että kuinka sitä entisaikoina on ensinkään eletty:) Leppoisaa loppuvuotta♥

    VastaaPoista
  6. Nyt on tilanne jo helepottamassa! Vikoja on suatu korjattuu paljon. Vielä meilläkin on agrikaattii sillontällön käytetty. Nuo kylymäkalusteet on ollu tärkeimmät. Mukava kun nuorisokin kiinnittää assiiseen huomiota ja kommentoivat. Kyllä myö ollaan täysin avuttommii jos sähköjä ei oo.
    Mukavoo tulevoo vuotta 2018!

    VastaaPoista

Sekalaista.

 Kovin on sateisia ilimoja ollu. Lunta ja räntee, vettäkin on suatu. Hanget kuitenkin ovat laskeneet ja ojiinkin vettä kertynyt. Viimeviikon...

Suosituimmat artikkelit